A címvédő volt a leggyorsabb, mégsem nyerte meg a szezonnyitót – 2. Gobaldaru Ládbesenyő Minisprint

Hamisíthatatlan, változékony tavaszi időjárás várta az MRC – Mini Racing Challenge mezőnyét a vasárnapi nap folyamán. A párosok szép számban érkeztek a Ládbesenyő és Abod között kijelölt szakaszra, és kivétel nélkül mindenki nagy várakozásokkal tekintett a Greenplan MRC első versenye elé. Tovább olvasom →

lad36

A címvédő Michal Gálik nagy reményekkel érkezett az idénynyitóra, és ezt az első gyorsasági szakasztól megkezdve igazolta is a pályán. A verseny folyamán egy komolynak mondható előnyt épített ki a többiekkel szemben, viszont a lassítóérintések miatt összeszedett büntetések által mégsem sikerült megnyernie a versenyt. A győzelmet végül a végig megbízhatóan autózó Gajdos Gábor szerezte meg, megérdemelten! Az abszolút győztese mellett megszólaltattuk, Nyeste Krisztiánt, Spéder Bencét és Fehér Viktort is. 

LLR10300 1

Milyen tervekkel érkeztetek a Ládbesenyő és Abod között rendezett versenyre?

Gajdos Gábor: A téli revízió és pihenő után ez volt a szezon első versenye számunkra. Izgatottak voltunk, és nagyon vártuk, hogy újra átélhessük a versenyzés adta adrenalint, feelinget. A látványautózást most kissé háttérbe szorítva eredményorientáltan álltunk a rajthoz, a kategóriánkban mindenképp szerettünk volna dobogóra állni, az abszolút értékelésben pedig az első ötben végezni. A nevezési lista alapján úgy láttuk, hogy elég erős lesz a mezőny, de ez csak még jobban motivált minket és szerettünk volna bizonyítani!

Nyeste Krisztián: Hát nagy kihívással találtuk szemben magunkat így, hogy a licenszesekkel kell felvegyük a versenyt! Inspirált minket, így azzal érkeztünk, hogy tudjunk velük lepést tartani és titkon talán „versenyezni” is!

Spéder Bence: A szezon előtti terveinket sikerült teljesíteni. Mivel az autó a verseny előtt állt össze és nem tudtunk menni vele, ezért az egyedüli terv az volt, hogy érjünk célba és egy két pontot vigyünk haza, ha sikerül! 

Fehér Viktor: Tavaly november óta nem ültem az autóban, így szerettünk volna karcmentesen célba érni. 

BV7A6181

Mi történt veletek a verseny folyamán?

Gajdos Gábor: Az első gyorsasági szakaszon elég jó időt tudtunk autózni, a második gyorsasági szakaszt viszont már kettétörött kipufogóval nyomtuk végig, reménykedve abban, hogy kifogja bírni a célig. Szerencsére a harmadik gyorsasági szakasz előtt a srácok a szervízben orvosolni tudták a problémát. Az utolsó gyorsaságira a száraz pályás versenygumi abroncsokat is fel tudtuk tenni, ami jó döntésnek bizonyult, ugyanis jelentősen javítottunk az addigi legjobb időnkön.

Nyeste Krisztián: Az elsőn kicsit összeszedetlenek lettünk, mert megijesztett minket a kocsi… Ismét előjött a kis furfangos panasza és lehengerezett az első kilométeren, de szerencsére megjavította magát! Innentől próbáltunk élvezetesen, gyorsan menni, ami igazából csak az utolsó körre sikerült igazán!

Spéder Bence: Ahogy arra számítottam nehezen jött vissza a fék és a gumi iránti bizalmam, ezért négy gyors tapogatózás után az utolsó gyorsaságin sikerült egy elfogadható időt autóznunk. 

Fehér Viktor: A harmadik körben volt egy megforgásunk a cél előtti utolsó kanyarban, aztán az utolsó kettő körben nem nagyon akarta a váltó venni a sebességeket, de csak kibírta a végéig.

LLR19602

Az elért eredményetekkel elégedettek vagytok?

Gajdos Gábor: A kategória győzelmen kívül sikerült elhoznunk az abszolút első helyet is, aminek nagyon örültünk! Végig sikerült koncentráltnak maradnunk, és szinte hiba nélkül tudtuk teljesíteni az öt gyorsasági szakaszt! Kimaxoltuk a napot, jobban nem is sikerülhetett volna!

Nyeste Krisztián: Mivel bárhogy is tagadnánk eredménycentrikusak vagyunk, így utólag azt mondom, hogy rendben volt ez így, mert talán nem kaptunk olyan eszeveszett sokat az elejétől. Mivel mi nem fejlesztettünk a holtszezonban, azt gondoljuk lassan hozzá kell majd ehhez látnunk, ha szeretnénk tartani a lépést a többiekkel!

Spéder Bence: Elégedettek vagyunk, hiszen 2023 májusában ültem utoljára a versenyautó kormánya mögött.

Fehér Viktor: Az első három körben nem sikerült túl jó időket autózni, a második körben esőben jöttünk slickeken. Utána kicsit el is ment a kedvem mikor megláttam hol állunk. A végére azért sikerült jobb időket jönni magunkhoz képest, de arra kevés volt, hogy a többieket utolérjük a kategóriában.

lad17

A pálya és a rendezvény elnyerte a tetszéseteket?

Gajdos Gábor: Mi mindkét irányból imádtuk a nyomvonalat! Ez a szakasz szerintünk egy igazán jó rally-szakasz, változatos, vannak benne hosszú egyenesek, gyors és lassabb kanyarok is, és a pálya is egy jó minőségű aszfaltcsíkon helyezkedik el. A rendezőket is dícséret illeti, hogy egy ilyen színvonalas és gördülékeny versenyt sikerült összehozniuk!

Nyeste Krisztián: A pálya azt gondolom, hogy nekünk amatőröknek álomszerű. Lobogós, van benne többféle aszfaltminőség és dobálós rész. Igazi rally pálya! A rendezés most is kiváló volt, nem volt csúszás, a tavalyi pályát kicsit átszabva remek versenyt hoztak nekünk össze! Innen is köszönjük mindenkinek a munkáját!

Spéder Bence: A szakasz véleményem szerint tökéletesen megfelel egy ilyen Mini Sprintnek, hiszen egy ilyen rövid távon ritka ennyire váltakozó útburkolat, valamint emelkedő, lejtő és kanyar kombináció! Különösen tetszett a rendezők részéről, hogy próbálták mihamarabb megoldani futamok között a rajt és cél megfordítását, így nem kellett órákat várnunk a túloldalon.

Fehér Viktor: A pálya alapjában véve tetszett annak ellenére is, hogy a pályabejáráskor nem sikerült túl sokat mennünk rajta. Rengeteg néző volt a pálya szélén és a szervízparkban egyaránt, nekik köszönjük a szurkolást! A szervezőknek pedig szeretnénk megköszönni a munkájukat, és a verseny tökéletes lebonyolítását!

lad42

A legközelebbi MRC versenyen is találkozunk?

Gajdos Gábor: Számunkra a következő MRC szervezésű verseny a május elejei Sajókaza-Felsőnyárád derbi lesz, ott találkozunk!

Nyeste Krisztián: Reméljük találkozunk és hasonlóan jó napot tudhatunk majd magunk mögött!

Spéder Bence: Szeretnénk ezt a sorozatot végigcsinálni. Egyre több jó autó és pilóta van, ami kiélezetté teszi a versenyt, jókat lehet harcolni. Nem utolsósorban nem kell az ország másik végére utaznunk. Reméljük minden versenyen ilyen szép számmal lesznek nevezők és egyre feljebb tudjuk küzdeni magunkat a tabellán!

Fehér Viktor: Az év elején az aszfaltos versenyek és Bózsva volt tervben, de valószínű mind az öt hátralévő futamon részt fogunk venni!

BV7A7040

A rendezők munkáját nagyban megkönnyítette, hogy nem volt sok kaland, árokban járás a szakaszokon, így nem ment el az idő a technikai mentésekkel. Az öt gyorsasági szakasz kora délutánra befejeződött, a versenyzők nagy megelégedésére, így mindenki jó szájízzel távozott a rendezvényről, és már most várják a következő versenyt!

szponzorok

Forrás: RallyFeeling.hu – Sipos Attila

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.