Pálya avatás Szendrőbe! Ne maradj le!

Amint az láthattátok már több helyen is, Szendrőbe az Agroszan Bt. telephelyén elkészült egy új salakmotor ovál pálya. Sokan nem is tudtak róla eddig a pillanatig, hogy szinte a szomszédjukba készült egy ilyen jellegű verseny/teszt pálya. 2023.március 19.-én mérhetik össze tudásukat az autóval érkező versenyzők először ezen a helyszínen. Tovább olvasom →

Kicsit másabb lesz, de mégis ugyan olyan. Borsod megyében nagy kultusza van a salakmotor pályákon megrendezett autós körversenyeknek. Az új helyszín annyival másabb a már megszokott miskolci, ózdi, vagy akár debreceni pályáktól, hogy ez a legrövidebb szabvány méret. A hossza 360 méter, kanyar szélesség 9,5 méter, az egyenes szélessége 11 méter.

Fotó: zsiga.uw.hu (Miskolc Salak Királya)

Lesz hely bőven a szebbnél szebb fordulásokra. Sajnos lelátók még nincsenek, de próbálunk megoldást találni rá, hogy a nézők is megfelelően tudják élvezni, ahogy a nevezett versenyzők 3×3 körben összemérik tudásukat. A pályán a már megszokott módon lesz a lebonyolítás. Egyszerre két autó, szinkronban köröz majd egymással és még akár itt is lehet szurkolni, hogy a páros versenyekből ki jöjjön ki győztesen. A kilátogató nézők a rendezvényt 1.000 Ft-os belépőjegy váltásával tekinthetik meg. (12 év alatti gyermekek számára díjtalan)

A versenyre még várjuk a nevezéseket. A nevezési határidő március 13. hétfő! Akár utcai autóval is összemérhetik tudásukat azok a bátor versenyzők akik neveznek a rendezvényre.

A program tervezet:
Március 19. vasárnap:

  • 07:00 Kapunyitás
  • 07:30 – 08:30 Adminisztratív átvétel (Helye: Szervízpark)
  • 08:00 – 09:00 Technikai átvétel (Helye: saját szerviz hely)
  • 09:30 – 09:40 Versenyzői eligazítás (Helye: Szervízpark)
  • 10:00 – 15:00 Verseny
  • 15:30 Díjkiosztó (vagy az utolsó autó célba érkezése után fél órával)

A rendezvény versenykiírását és technikai követelményeit itt tudod megtekinteni!

Érkeznek szépen az elő regisztrációk a versenyre. Vannak szép számmal első és hátsó kerekes autók is, de a legnagyobb meglepetés hogy 4X4 hajtású autók is neveztek már szép számmal. A nevezők között már megtalálható többek között a Just4Fun kategóriából jól ismert Ladás páros, Vadmagyar egy Subaruval, Begyó az Audi A3 4X4-el. Továbbá a Rally1-ből ismert Kurtos Robi egy Audi Coupe Quattroval érkezik, valamint a rudabányai bukfenc után Csigoly is visszatér a versenyen. Rajtuk kívül már több mint 30 versenyző nevezett a rendezvényre!

Várjuk szeretettel a versenyzőket, a média képviselőket és a kedves nézőket! Ez valami új, ami még sosem volt! Ne maradj le róla!

A rendezvény támogatója:

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.